Broederlijk Delen Herentals organiseert i.s.m. Kosh campus Scheppersstraat een "Repair Café".

Dit wil zeggen dat iedereen met kleine kapotte spullen naar de Scheppersstraat 9 kan komen. Wat pakken onze 'fixers' aan : kleine laswerkjes, slijpen van messen, scharen, boren, zagen, fietsproblemen, elektrische apparaten die moeilijk doen, lijmherstellingen, een broek verkorten of andere kleine textielproblemen, tuingerief onderhouden,... We doen dit gratis.

We voorzien ook een ophaalpunt voor Recupel van K.E.E.A (Kleine Elektrische en Elektronische Apparaten) met een max breedte van 25cm. Van de oude GSM's wordt immers volgens Recupel slechts 5 % gerecycleerd. Tenslotte combineren we het ook met een boekenruilkast : je brengt een goed gelezen boek, CD of DVD mee, zet het in de boekenkast en neemt een ander boek, CD of DVD mee naar huis.

Dit alles in een FairTradeCafé. We voorzien een origami-knutselhoek waar kinderen en volwassenen met oud papier kubussen en draaitollen maken. Natuurlijk is er ook een infohoek van Broederlijk Delen met de campagnefilm over mijnbouw in Peru en de gevolgen voor de plaatselijke bevolking. Zo willen we 'globaal denken' en 'lokaal handelen' !

Noteer dus : Repair Café zaterdag 14 maart van 14u tot 18u in Scheppersstraat 9.